Help mijn puppy bijt

Bijtende de puppy’s, daar krijgen wij vaak vragen over. Regelmatig worden overal tandjes ingezet. Van broeken tot handen en voeten, niets is meer veilig voor de vlijmscherpe puppy tandjes. Maar hoe zorg jij ervoor dat een puppy stopt met bijten en waar is dat bijten eigenlijk goed voor?

Waarom bijten puppy’s?

Al dat gebijt van een puppy is soms best vervelend. De scherpe tandjes voelen alles behalve prettig wanneer die even goed in een hand of been worden gezet. Toch is het helemaal niet raar dat jouw puppy bijt. Puppy’s leren veel en snel en een onderdeel hiervan is het leren worden van een groot roofdier. Daar komen veel dingen bij kijken, zoals het leren gebruiken van een bek vol met tanden. Het gebruik van zijn bekje oefent een puppy normaal gesproken met broertjes en zusjes, maar dat kan nu niet meer.

Waar oefent jouw puppy nu op met bijten?

Nu er geen broertjes en zusjes meer zijn om even lekker te bijten gaat jouw puppy op zoek naar andere dingen om te oefen, zoals een grote hand waar je vaak mee speelt. Dit hoort allemaal bij de ontwikkeling van jouw puppy en hier ben jij nu verantwoordelijk voor. Bijten is dus belangrijk voor jouw puppy om een gezonde en sterke hond te worden.

Wanneer oefenen puppy’s het bijten?

Puppy’s oefenen het bijten meestal in oefensessie’s, dit is een moment op de dag dat ze even helemaal uit hun bol gaan. Vaak treden deze oefensessies op in wat veel genoemd wordt het gekke half uurtje, gek kwartiertje of de gekke vijf minuten. Hoe lang precies hangt van de puppy af alhoewel wij de vijf minuten nog nooit zijn tegengekomen. Houdt er dus rekening mee dat wanneer een puppy begint met bijten dit wel even kan duren.

Hoe leer je het bijten van jouw puppy af?

Wanneer jouw puppy aan het gekke half uurtje begint kan je proberen hem af te leiden met iets om op te kauwen. Dit werkt jammer genoeg lang niet altijd, hij wil dan niet bijten om te kauwen maar om te spelen. Soms horen wij het advies om de puppy in de bench te doen als het bijten begint. Dat is natuurlijk ook niet de oplossing, zo raakt je puppy gefrustreerd. Het kan zelfs zo maar voorkomen dat het bijten nog heftiger wordt.  Ons advies is om lekker met jouw puppy mee te doen. Om je armen, benen en broek te beschermen pak je een oude pluche knuffel en speel je mee. Laat hem winnen, laat hem verliezen, duw hem van je weg en laat hem weer komen, zit achter hem aan en laat hem achter jou aan zitten. Doe gek, laat hem leren en geniet zelf. Veel plezier.

Heb jij nog een vraag of opmerking laat deze dan achter in de reacties.

Wil jij jouw puppy leren begrijpen?

Iedere puppy is uniek, leert op een eigen manier en vraagt een eigen aanpak. Wat vindt jouw puppy leuk en waarom wilt die nou niet gaan zitten zoals in het voorbeeld? Wij leren het je allemaal en hoe je er het beste mee om kunt gaan. Voor maar €30 leer jij alles over jouw puppy.

Opmerkingen en vragen:

Log in om een reactie te plaatsen