Help! Mijn puppy snuffelt aan alles

Jij bent zeker niet de enige met een snuffelgrage puppy! Puppy’s zijn de wereld aan het verkennen. Ze gebruiken graag hun neus om van alles te ontdekken, ze ruiken verschillende andere honden die er geweest zijn en alle andere dieren die er gelopen hebben. Zo ontdekken ze hoe alles een beetje ruikt en wat bij wat hoort. Volwassen honden doen dat overigens ook nog heel vaak.

De buurtkrant

We noemen het snuffelen wel eens het lezen van de buurtkrant. Wat is er vandaag allemaal gebeurt, wie is er geweest en soms overdenken ze gewoon of ze er iets mee moeten. Dat is heel normaal en juist de wandeling is daar heel geschikt voor. En wees eerlijk, je gaat in eerste instantie toch wandelen voor je hond dus laat hem dan doen wat hij graag wil. Uiteraard zolang het geen overlast veroorzaakt voor anderen. Zorg er in ieder geval voor dat je jouw puppy niet mee sleept aan de lijn en geef hem een beetje de tijd.

Let op

Er is wel een “let op” bij puppy’s. Probeer ze een beetje uit de weg te houden van plekken waar andere honden gepoept hebben. Ze zijn waarschijnlijk nog niet helemaal beschermd tegen virussen tot ze hun laatste entingen hebben gehad dus overleg even met je dierenarts wanneer je puppy volledig beschermd is.

Heel veel plezier met je puppy op ontdekkingsreis naar de wereld in het groot en in het klein bij jou in de buurt.

Wil jij jouw puppy leren begrijpen?

Iedere puppy is uniek, leert op een eigen manier en vraagt een eigen aanpak. Wat vindt jouw puppy leuk en waarom wilt die nou niet gaan zitten zoals in het voorbeeld? Wij leren het je allemaal en hoe je er het beste mee om kunt gaan. Voor maar €30 leer jij alles over jouw puppy.

Opmerkingen en vragen:

  1. Extended Opportunity schreef:

    ChatGPT powered Autoresponder with Free SMTP at Unbeatable 1-Time Price! https://ext-opp.com/NewsMailer

Log in om een reactie te plaatsen