Jouw Puppy en de Corona-crisis

We hebben een puppy, net nu!!! Tja, we kunnen ons voorstellen dat je je nu afvraagt hoe het allemaal moet. Je puppy groeit en doorloopt zijn socialisatieperiode en net nu kun je lastiger met hem uit, hij ontmoet veel minder andere mensen en kinderen en andere honden en je maakt je langzaam wat zorgen.

Geen zorgen

Geen zorgen: er zijn mogelijkheden om gewoon op een goede manier je puppy te socialiseren. Je zult wat inventiever moeten zijn maar het is absoluut niet onmogelijk.

Wat je wel kan doen

Wat je in ieder geval kunt doen is de puppy laten wennen aan allerlei dingen die hij buiten tegen kan komen. Auto’s, fietsers, kliko’s, vrachtwagens, allerlei geluiden maar ook op afstand andere mensen, andere honden, kinderen en wat je allemaal nog meer verder kunt bedenken.

Het allerbelangrijkste

Op zich is het voor je puppy helemaal niet zo erg dat hij andere mensen en honden en kinderen alleen maar ziet langskomen. Hij went er aan maar leert ook dat ze allemaal gewoon hun eigen gang gaan en dat hij zich daar niet op hoeft te richten. Jij moet dan zorgen dat je enorm belangrijk bent en dat doe je door het meenemen van hele lekkere dingen voor je puppy. Je zorgt dat je hem die geeft op ieder moment dat hij even naar je kijkt. We noemen dat “inchecken”. Daarmee maak je een grote kans dat je heel snel het allerbelangrijkst bent voor je puppy.

Vermijd stress

Even terzijde: als je je puppy went aan nieuwe dingen, zorg dan dat de stress niet teveel oploopt. Als hij een fietser ziet en er alleen even heel geïnteresseerd naar kijkt is het genoeg. Als hij schrikt was je te dicht bij en als hij hem helemaal niet ziet dan was je te ver weg. Soms kijken puppy’s maar heel even op. Dat is prima, dan interesseert het ze niet echt en zo hoort het ook eigenlijk.

Vreemde mensen

Vreemde mensen zijn wat lastiger nu. Je kunt niet met je puppy naar het schoolplein, je kunt geen buurkindertjes vragen om even langs te komen en je kunt geen bezoek uitnodigen. Wat je wel kunt doen is toneel spelen. Speel voor kinderen die gillen, rennen, dansen en vliegen. Speel voor een oude man of vrouw, speel voor iemand die hem eng vindt. Doe dit rustig en beheerst en neem allerlei verschillende rollen aan. Dan komt het in het echt wennen aan anderen later wel en wordt het wat gemakkelijker

Wil jij jouw puppy leren begrijpen?

Iedere puppy is uniek, leert op een eigen manier en vraagt een eigen aanpak. Wat vindt jouw puppy leuk en waarom wilt die nou niet gaan zitten zoals in het voorbeeld? Wij leren het je allemaal en hoe je er het beste mee om kunt gaan. Voor maar €30 leer jij alles over jouw puppy.

Opmerkingen en vragen:

Log in om een reactie te plaatsen