Mijn puppy gaat steeds zitten bij de wandeling

Een veel gestelde vraag van puppycursisten is waarom hun puppy zo vaak gaat zitten tijdens de wandeling en wat ze dan het beste kunnen doen.
Het antwoord is eigenlijk heel simpel. Niets! Laat hem lekker kijken.

Informatie opdoen

In de meeste gevallen is de pup alle informatie die hij buiten te zien, te horen, te ruiken en zelfs te voelen krijgt (denk aan wind, regen, verschillende ondergronden) aan het verwerken is. Hij slaat het op en heeft gewoon ruimte in zijn hersentjes nodig. Thuisgekomen kan hij het allemaal een plek geven.

Veel energie

Niet alleen het wandelen vraagt energie van je puppy, ook het leren wat er allemaal te beleven valt in die grote wereld kost veel energie. Dus geef hem de tijd. Het is altijd geweldig om geduld te hebben, de puppy te zien kijken en ruiken en ervaren om vervolgens ineens op te staan en verder te willen. Hij geeft dan zelf aan dat alles een plek heeft gekregen en hij weer verder wil.

De vervolgvraag

Een vervolgvraag is vaak hoe het dan zit met het opdoen van meer ervaringen dan die binnen de vijfhonderd meter van je huis dat je bereikt als je steeds op hem wacht. Dit kun je prima oplossen door hem lekker op je arm mee te nemen naar steeds nieuwe plekken (ook in de buurt) en hem daar weer neer te zetten. Ook dan zal hij die ervaringen een plek gaan geven. En op deze leeftijd zijn de meeste pups nog heel draagbaar. En daarna weer optillen en naar huis.

Geniet van het kijken naar je pup hoe hij alles wat te leren valt in deze wereld in zich opneemt. Het is heel leuk als je maar weet waar je naar moet kijken

Wil jij jouw puppy leren begrijpen?

Iedere puppy is uniek, leert op een eigen manier en vraagt een eigen aanpak. Wat vindt jouw puppy leuk en waarom wilt die nou niet gaan zitten zoals in het voorbeeld? Wij leren het je allemaal en hoe je er het beste mee om kunt gaan. Voor maar €30 leer jij alles over jouw puppy.

Opmerkingen en vragen:

Log in om een reactie te plaatsen