Waarom puppycursus bij een hondenschool zo belangrijk is

Met een puppycursus leer je allemaal oefeningen, die handig zijn en waardoor jij en jouw puppy elkaar leren kennen. Maar er komt nog veel meer kijken bij de ontwikkeling van een puppy en de ondersteuning die jij kan geven.

Uitgebreide puppycursus in je eigen woonkamer?

De aanleg van jouw puppy

Jouw puppy is geboren met een bepaalde aanleg. Vanuit die aanleg reageert een puppy op alle situaties en prikkels. Soms zijn die reacties goed en stimuleer jij jouw puppy om door te gaan met dat gedrag. Soms gebeuren er ook dingen waar je niet zo blij van wordt. Misschien blaft jouw puppy uit angst naar voorbijgangers. Hier wil je jouw puppy graag anders laten reageren. 

Al dit soort dingen komen op een goede puppycursus naar voren. Hoe reageert jouw puppy op fietsers, trimmers, mensen met andere honden en nog veel meer. Maar ook hoe reageert jouw puppy op vreemde ondergronden? Hoe uit jouw puppy vriendelijkheid naar vreemde mensen en hoe respectvol is die naar andere honden? Worden mensen en honden eerst vriendelijk begroet of spring jouw puppy er gelijk bovenop?

Wat kan jij anders doen?

Het is ook goed, misschien niet altijd fijn, als een goede instructeur jou af en toe een spiegel voorhoudt. Regelmatig zijn er mensen die vinden dat hun puppy zo druk is. In veel gevallen moet de eigenaren rustiger reageren. Dit heeft direct effect  op de puppy. Vaak reageren puppy’s net zoals jij het aangeeft maar wil je toch wat anders. Het is dan goed om een instructeur te hebben die je wijst op hoe de puppy jouw aanwijzingen interpreteert en hoe jij dit anders kan doen.

Heel erg leuk

Verder is het super leuk voor jouw puppy en voor jou. Misschien doe je er leuke contacten op en kun je afspreken om af en toe samen de honden uit te laten en ze lekker te laten spelen. Veel vriendschappen tussen hondjes ontstaan op de puppycursus.

Belangrijke waarschuwing

Puppy’s reageren, zoals hierboven al is aangegeven, in eerste instantie vanuit hun aanleg. Hier kunnen zij niets aan doen, zo zijn ze geboren. Daarnaast kunnen ze hun reacties gaan aanpassen op basis van hun ervaringen. Het is heel belangrijk dat de puppy’s zo veel mogelijk goede ervaringen gaan opdoen met hun gewenste reacties in bepaalde situaties. Dat betekent dat ze vrijuit moeten en mogen gaan leren. We willen hier geen rem op zetten, alleen maar op een prettige manier begeleiden. We raden je daarom af om naar een hondenschool te gaan die gebruik maakt van angst- en stress veroorzakende methodes. Helaas zijn deze er nog volop in Nederland. We willen tenslotte geen puppy’s die een leven gaan leiden op basis van angst en stress maar we willen puppy’s die vrolijk en blij openstaan om dat te leren wat wij ook heel prettig vinden. 

Wil jij jouw puppy leren begrijpen?

Iedere puppy is uniek, leert op een eigen manier en vraagt een eigen aanpak. Wat vindt jouw puppy leuk en waarom wilt die nou niet gaan zitten zoals in het voorbeeld? Wij leren het je allemaal en hoe je er het beste mee om kunt gaan. Voor maar €30 leer jij alles over jouw puppy.