Over


Online Puppycursus

Hartelijk welkom op deze online puppycursus.

Je puppy is geen statisch voorwerp. Je puppy is dynamisch en groeit en ontwikkelt met je mee. In veel boeken worden allerlei oefeningen beschreven en dat is eigenlijk hartstikke goed. Ze zijn echter gebaseerd op de standaardpuppy. Het zijn dan ook standaardmanieren om je puppy van alles aan te leren. De praktijk is echter veel ingewikkelder. Jouw puppy hoeft helemaal niet te reageren op de standaardmanier zoals die beschreven wordt. Je hebt immers geen standaard pup. Op de puppycursus word je begeleid in het aanleren en uitbouwen van oefeningen en zal je merken dat je je vaak moet aanpassen. Dat is logisch en helemaal niet erg. Maar het is ook veel, vaak heel veel en je krijgt vaak wel huiswerk mee. En daar moet je thuis, zonder instructeur om je te begeleiden, maar zien uit te komen. Deze puppycursus online is bedoeld om je ook thuis door het hele proces van opvoeden van je puppy heen te loodsen. Juist op die momenten dat de standaard manier niet blijkt te werken en het niet helemaal volgens het boekje gaat. Er worden allerlei mogelijkheden besproken en we leren je om zelf te kijken en zelf te zoeken naar mogelijkheden die wel werken. Er zijn dus ook beelden van dingen die in eerste instantie niet goed gaan en hoe je daar dan het beste mee kunt omgaan.

Belangrijk om te weten is dat dit een echte cursus is en dat je les krijgt. Je zult er echt even voor moeten gaan zitten en de tijd voor nemen om te luisteren naar de theorie erachter. Het zijn geen vluchtige YouTube filmpjes waar je tussen neus en lippen door ook nog eens je puppy mee kunt opvoeden. Het is een aanvulling op je gewone puppycursus.

Peter Beekman

In 1983 kocht Peter Beekman zijn eerste hond, een Tervuerense herder, Waarmee hij vrij snel naar puppycursus ging. Na het examen vroeg de vereniging KC de Hofstad hem of hij geïnteresseerd was om instructeur te worden. Er zou een heel opleidingstraject volgen. Toen Peter aangaf wel instructeur te willen worden, kreeg hij direct twee groepen. De enige bagage die hij had was zijn eigen puppycursus met zijn Tervueren Donna. Na een jaar wilde hij verder, hij sloot zich aan bij de Nederlandse vereniging voor instructeurs in hondenopvoeding en -opleiding, kortweg O&O. Hij volgde de allereerste opleiding tot gedragsbegeleider in Nederland en begon zich steeds meer dingen af te vragen over de puppycursus zoals die op dat moment werd gegeven.

In 1989 verscheen de eerste druk van zijn boek ‘Spelenderwijs opvoeden van uw Pup’ en in 1993 was hij de organisator van het eerste Nederlandse Congres voor Hondenfokkers. Vanaf 1994 is het werken met honden voor hem een fulltime baan geworden. Hij maakt magazines zoals ‘Ha die Pup’, ‘Ha die Kat’, ‘Hoezo Oudje’ en de ‘FokkersWijzer’, hij stond aan de wieg van de Black Box Methode, hij organiseert workshops en symposia, geeft regelmatig lezingen en leert nog wekelijks nieuwe dingen door alleen maar te kijken naar de reacties van de puppy’s op de handelingen die hun bazen uitvoeren.

Op dit moment verschijnt er heel veel nieuws op hondengedragsgebied. De oude gedragsleer wordt aangevuld met cognitieve theorieën, er is veel meer bekend over emotie en ook voor wat betreft het geheugen van honden komen nieuwe aanzichten naar boven. Peter Beekman probeert, in samenwerking met anderen, al deze zaken zoveel mogelijk te vertalen naar de situatie van onze huishond. Zodat iedereen er in de praktijk van alle dag zijn voordeel uit kan halen.

 

 

In 1989 is Kynotrain opgericht. In eerste instantie was het bedrijf gericht op verantwoord fokken, verantwoord aanschaffen en verantwoord houden van honden. Gedurende de tijd is Kynotrain zich steeds meer gaan richten op de opvoeding van honden en kun je met recht zeggen dat dit de specialisatie is geworden. Hiervoor worden workshops voor instructeurs gegeven, is er de puppyspecialisatiecursus speciaal voor puppyinstructeurs en wordt al jarenlang het blad Ha die Pup uitgegeven om nieuwe puppyeigenaren van alle mogelijke informatie te voorzien.

En nu is er ook de speciale onlinepuppycursus.